Zadaszenia restauracyjne

Zadaszenia do restauracji

Lato to dla restauratorów istne utrapienie.  Z wnętrz restauracji, barów, itd. migrują do przeróżnej maści ogródków, parasoli, wiat, przybudówek. Prawie zawsze po zimowym sezonie stan zadaszeń restauracyjnych tego typu pozostawia wiele do życzenia a kupno co sezon nowego zadaszenia jest mocno nieekonomiczne.

Jedni ratują się poważnym i  dogłębnym przejrzeniem i wyczyszczeniem sprzęty z roku poprzedniego podczas gdy inni inwestują bardzo skromne budżety w tanie i niskiej jakości rozwiązania.  Słusznie bo oszczędzają czas i pieniądz a mają w miarę dobrze wyglądające zadaszenie zewnętrze.  Ale wszak chodzi tu przecież o to by goście restauracji czuli się jak najbardziej dobrze i komfortowo co będzie trudne do uzyskanie pod, np. chińskimi leciwymi parasolami.

Rodzaje zadaszeń do restauracji

Wyróżniamy dwie zasadnicze grupy tego rodzaju zadaszeń, która można podzielić na:

  • Stałe zadaszenia
  • Sezonowe zadaszenia

Stałe zadaszenie restauracyjne to prawie zawsze przedłużenie konstrukcji budynku w którym znajduje się dany obiekt gastronomiczny.  Będą to wiec konstrukcje częściowo murowane, drewniane lub z wykorzystanie szkła czy tworzym sztucznych (poliwęglany).

Rodzaje zadaszeń do restauracji

Rodzaje zadaszeń do restauracji

Zadaszenie sezonowe natomiast to proste konstrukcje które można szybko i sprawie zdemontować. Są one znacznie mniej odporne na warunki atmosferyczne. Zazwyczaj przybierają formę różnego typu parasoli, namiotów cateringowych, dużych namiotów wystawowych itd.

Źródło:

www.vitabri.pl

 

O Redakcja

Autorem artykułu jest Redakcja serwisu bre.net.pl. Kopiowanie w części lub całości bez zgody redakcji jest zabronione.