Tort czekoladowy czy fontanna, czyli o byciu nowoczesnym

Czekoladowe fontanny to produkt, który swoją karierę rozpoczął już wiele lat temu, w krajach takich jak USA, Kanada czy Australia. Potem urządzenia stopniowo jak to zwykle bywa zaczęły pojawiać się w bardziej rozwiniętych krajach Europy. Dzisiaj często pojawiają się i w Polsce, jednak dla wielu osób jest ona nadal nowością.

Czym są czekoladowe fontanny?

To urządzenia, które kształtem i wyglądem przypominają tradycyjne fontanny. Ich wielkość może być różna, od małych 30 cm, po duże ponad 80 cm. Oczywiście jak sama nazwa mówi z fontanny wydobywa się czekolada, która posiada odpowiednią konsystencję oraz temperaturę. Fontanna czekoladowa podczas pracy wygląda jak można powiedzieć kilkupiętrowy tort z czekolady. Do konsumpcji wykorzystuje się różnego rodzaju przekąski. Patyczki, na które nadziane są owoce, wafelki, rurki, precelki, biszkopty, bezy oraz inne. Wszystko zależy od wyobraźni osoby organizującej obsługę czekoladowej fontanny podczas imprezy.

Czekoladowe fontanny to bez wątpienia bardzo ciekawe urządzenia, które nadają imprezie charakteru i kuszą swoim smakiem. Rozchwytywane są podczas spotkań towarzyskich, imprez firmowych, szkoleń, wesel, studniówek czy też bankietów.

W internecie pojawia się ostatnio wiele opinii o tych urządzeniach. Jak to zwykle bywa są te dobre, jak i złe. Wśród negatywnych opinii pojawiają się komentarze jakoby urządzenia te były drogie i sprawiały problemy podczas imprez, szczególnie takich na których są dzieci. Urządzenia faktycznie nie należą do najtańszych. Wynajęcie fontanny czekoladowej to często koszt od 400-1500 zł. Na szczęście pojawia się coraz więcej firm, które w tej cenie oferują bardzo profesjonalną obsługę, która eliminuje wszelkie problemy. Firmy nie tylko dbają o odpowiednią obsługę, zajmują się także dekoracją i przygotowywaniem odpowiednich przekąsek.

O Redakcja

Autorem artykułu jest Redakcja serwisu bre.net.pl. Kopiowanie w części lub całości bez zgody redakcji jest zabronione.